Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

Проект-Есе на тема „Какво бих направил, за да стане земята по-добро място за живеене?”

Откриване на учебната 2018/2019 година
16, септември 2018
Благотворителна акция „Да помогнем на Ники“
29, октомври 2018
Покажи всички

Проект-Есе на тема „Какво бих направил, за да стане земята по-добро място за живеене?”

Проект-Есе на тема „Какво бих направил, за да стане земята по-добро място за живеене?” се осъществява по направление „Творчески Шумен-2018” на община Шумен.

Средношколско общежитие №2 – Шумен, е образователна институция, която работи за възпитаване на универсалните човешки ценностите  на учениците, които са бъдещето с на  страната ни. Възпитава поколение, което познава, осмисля  и работи за преодоляване на различията, за приобщаване към европейските образователни изисквания.

През настоящата учебна 2018/2019 г. учениците от общежитието ще работят по Проект за есе на тема „ Какво бих направил, за да стане Земята по- добро място за живеене?“.Проблемът , поставен в темата на есето, е глобален, обсъждан на световни, европейски, държавни и прочие други форуми. Проблем, от чиито решения, зависи опазването и оцеляването на нашия общ дом – планетата Земя. Проблем, пряко и непосредствено свързан с нравствените ценности и човешките взаимоотношения, защото те са определящи за действията и избора на всеки човек.

Участниците в проекта ще имат възможност да изразят и защитят собствената си позиция по горепосочения проблем. Ще представят своите идеи и подходи за тяхното осъществяване, за да бъде защитена планетата ни. Ще заявят гражданската си позиция на мислещи и действащи млади хора, загрижени за бъдещето на Земята. Ще покажат  умения  чрез творчеството си емоционално и експресивно  да се докоснат до сърцата на другите и да ги направят съпричастни към този световен проблем, да ги накарат да се замислят за бъдещето на  планетата ни , да работят заедно с другите, за да стане Земята  по- добро място за живеене.

На всички участници -успех в работата по проекта!