Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

Заключителен етап по Проект за есе на тема „Какво бих направил, за да стане земята по-добро място за живеене?”

Благотворителна акция „Да помогнем на Ники“
29, октомври 2018
Шахматна логика използвай ти, със задачите по БЕЛ бързо се справи!
20, декември 2018
Покажи всички

Заключителен етап по Проект за есе на тема „Какво бих направил, за да стане земята по-добро място за живеене?”

В края на м. ноември 2018г. в библиотеката на Средношколско общежитие №2 се проведе заключителното мероприятие по Проект за есе на тема „Какво бих направил, за да стане Земята по- добро място за живеене?“. Гости на събитието бяха всички членове на Педагогическата колегия при СО№2, както и много ученици. Ръководителят на проекта и директор на СО№2  госпожа Райна Гайдаржиева поздрави всички присъстващите и накратко припомни целите и задачите по проекта.На  участниците  пожела успешно представяне и достойно класиране в заключителния етап на проекта.

Учениците, работили  по проекта, представиха пред журито и пред публиката есета си. Отговориха на въпроси, зададени им от членове на журито или от гостите – въпроси, свързани с работата по проекта, въпроси за личната  позиция  по темата и др. За членовете на журито и за всички присъстващите беше особено интересно и важно да разберат мотивите, които са провокирали  участието на автора в проекта, какви са били целите му,  успял ли е да ги постигне, какви резултати е очаквал и оправдали ли са се тези очаквания и др.

След обсъждане на представените есета журито с председател госпожа Райна Гайдаржиева – директор на СО №2 и ръководител на проекта и членове Атанас Минчев – старши възпитател и Нели Николаева – възпитател/ и двамата специалисти по български език и литература/, обявиха класирането. На първо място бе класирано есето на  Гамзе Шахин– ученичка в 11кл.от ПГИ – гр. Шумен, което в най-голяма степен отговаряше на поставените в проекта цели, както и на критериите за създаване на аргументативен текст есе по ДОИ. Ръководителят на проекта и директор на СО№2  госпожа Райна Гайдаржиева подчерта, че всички участници са се справили с поставената задача, защото не само са успели  да аргументират лична позиция по един толкова сериозен, актуален и глобален проблем, но предлагат идеи и решения, които са напълно реалистични и изпълними, за да се превърне Земята в по-добро място за живеене

Всички участници получиха грамоти и различни предметни награди, според класирането си.В края на мероприятието председателят на журито госпожа Райна Гайдаржиева отново поздрави учениците за успешния финал на проекта, за проявената отговорност при осъществяване на дейностите по проекта, за техните искрени и много емоционални послания към всички, които обичат планетата Земя.

                   

 

 

  Уважаеми посетители на сайта на Средношколско общежитие №2,

Предоставяме и на Вас посланията на нашите ученици. Както те, така и ние – членовете на Педагогическата колегия, ще бъдем радостни да ги споделим с Вас, защото те са изпълнени с  вяра  за по-доброто бъдеще на нашия общ дом – планетата Земя. Дори и само едно от тези послания да докосне Вашето сърце и Вие да го споделите с ваши близки, приятели, колеги, то има надежда Земята да стане по- добро място за живеене!

 НАШИТЕ  ПОСЛАНИЯ  КЪМ  ВСИЧКИ  ВАС,  КОИТО

                                                         ОБИЧАТЕ ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ!

         Хора, да  обединим  усилията си, да работим заедно за преодоляване на различните проблеми! Да забравим различията, защото Земята се нуждае от всички нас. Само общите ни  действия  може да я направят по- добро място за живеене!

Гамзе Шахин Шабан

Земята може да бъде по- добро място за живеене, ако сме заедно, а не противопоставени от различията! Земята може да бъде по- добро място за живеене, ако всички заедно се борим за нейното бъдеще!

Еда Толга Рахми, Биртан Бюлент Зюреф

Най- важното е всеки да разбере,че  човекът е този, който  носи отговорност, за това което се случва на и с планетата Земя. Ако той не осъзнае това, Земята не би имала бъдеще. Обръщам се към теб, човече, и те моля да се осъзнаеш! Ти си само миг от вечния кръговрат на природата1 Отвори сърцето си за доброто, за да намериш душевно удовлетворение, за да направиш Земята по- добро място за живеене!

Красимир Николаев, Радко Иванов Радков

Не е нужно да правим велики открития, за да променим Земята. Нужен е един малък жест, за да направиш някого щастлив. Нека да не забравяме, че колкото повече даваме, толкова повече ще ни се връща. Истински щастливи са тези, които даряват щастие на другите!А  дариш ли щастие, можеш да бъдеш сигурен, че Земята ще бъде по- добро място за живеене!

Синем Сейханова Хюсниева

Децата са бъдещето на планетата ни, и ако са възпитани с любов към нея, те ще я пазят, ще се борят да бъде по- добро място за живеене.

Наргиз  Самиева

Мога да обичам! Ще обичам не само тези, които ме обичат, но и онези, които ме нараняват и оскърбяват. Няма да мразя! Ще прощавам, защото прошката е дар от Бога. Аз съм малка частица от огромния свят. Но ако моите мисли стигнат до вас, ако осъзнаете простичката истина, че ние хората сме  бъдещето на Земята, то тя би могла да бъде по- добро място за живеене.

Силвена Антонова Иванова

     Обръщам се към Вас, жители на планетата Земя:  Не сте сами! Протегнете ръка, помогнете и ще помогнат и на Вас! Вярвайте!Усмихвайте се! Земята е прекрасна!

Зекие Гюнайдън Реджеб