Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

24 МАЙ – ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ

НА ДОБЪР ЧАС, СКЪПИ АБИТУРИЕНТИ!
9, май 2019
Поздрав по случай откриването на новата 2019/2020 учебна година
16, септември 2019
Покажи всички

24 МАЙ – ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ

„Върви, народе възродени, към светла бъднина върви,

с книжовността, таз сила нова, съдбините си поднови!”

Химнът на светите братя Кирил и Методий отново ще прозвучи на най-светлия български празник – 24 май! Празникът, на който се прекланяме пред великото дело на нашите първоучители. Празникът на славянската писменост, на силата и волята на българския народ да пази своя език и култура. Празникът, станал символ на достойнство и духовност, на самочувствие, че имаме своя принос към нравственото просветление и независимосттта на „вси славяни”. Празникът – път на духовното извисяване, на стремежа към познание и промяна към по-добро бъдеще. Празник на културата и науката, и на всички онези, които възраждат нацията, и които възпитават бъдещите поколения.

Делото на светите братя Кирил и Методий има не само национално значение – то е част от световната културна съкровищница! Това е достойнство и гордост, българско самочувствие и възход!

Уважаемиu колеги,

Уважаеми просветни и културни дейци,

На всички Вас пожелаваме здраве, професионални успехи и самочувствие, с което да предавате на бъдещите поколения своите знания, душа и любов! Гордейте се със своята просветна мисия и пазете живо пламъчето на българщината!

Уважаеми ученици,

На Вас пожелаваме да бъдете любознателни и последователни в откриването на нови хоризонти! Да бъдете горди със своите знания, мечти и стремежи! Да бъдете отговорни млади българи!

Уважаеми съграждани и сънародници,

На Вас пожелаваме да помните кои сме , откъде идваме и колко много сме дали на световната култура. Да помните, че  словото е памет за несломимия български дух и сила в борбата срещу мрака на бездуховността !

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

От Ръководството и Педагогическата колегия на Средношколско общежитие №2, гр. Шумен

24.05.2019 год.