Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

Заключително мероприятие по Проект „Толерантност в различията“

РАЗЛИЧНИ, НО ЕДИННИ
26, ноември 2019
От ръцете на средношколските кулинари
24, януари 2020
Покажи всички

Заключително мероприятие по Проект „Толерантност в различията“

Заключителното мероприятие по Проект „Толерантност в различията“ се проведе на 17.12.2019г. в библиотеката на СО№2, на което бяха наградени участниците в конкурсите за есе и за рисунка.

Директорът на СО№2 г-жа Антонова поздрави участниците в проекта за проявената активност, както и за желанието да продължават да осъществяват дейности, свързани с формирането и утвърждаването на толерантно отношение към различността.

Присъстващите имаха удоволствие да чуят най добрите есета. На първо место бяха класирани две есета – на Красимир Янков и на Гамзе Шахин, двамата ученици от 12 кл. на ПГИ- Шумен. Със специална награда за оригинален творчески подход  към представяне на темата за есе беше отличен Радко Радков, също ученик от 12кл. на ПГИ. Г-жа Николаева, специалист по български език и литература, председател на журито, подчерта, че всеки един от участниците  има своите лични послания към света, които категорично показват непримиримост и неприемане на нетолерантно отношение към различните, апелират хората да отворят сърцата си за добротворството.

Присъстващите имаха и удоволствието да видят подредената изложба от творби в конкурса за рисунка. Особено бяха впечатлени от рисунките на Гамзе Шахин, Биртан Бюлент, Дуйгу Бейхан и Селчин Себаединова. Техните картини показваха не само творчески умения, но индивидуален  поглед при образното и цветовото представяне на темата.

Всички участници в конкурсите,  както и останалите участници в проекта,бяха наградени с материални отличия и грамоти.

Във връзка със заключителното мероприятие по проекта бяха и предвидените за 19.12.2019г. две посещения – едното в Община  Шумен, другото – в ЦНСТ “Слънчево детство“, кв. Тракия, Шумен. В Общината представители на участниците по проекта от СО№2 заедно директора г-жа Антонова и възпитателите Николаева и Ангелов, посетиха г-н Ивайло Цaнев-старши експерт „Творчески организации и събития“, Отдел „Култура, младежки дейности и спорт“  и подариха картината на Гамзе Шахин с коледно-новогодишни пожелания за успешна творческа 2020г. Второто посещение беше в ЦНСТ „Слънчево детство“, кв. „Тракия“, гр. Шумен. Участниците в проекта зарадваха възпитаниците на Центъра с коледно-новогодишни подаръци и украса за предстоящите светли празници.